کانون بسیج اساتید دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، براساس چهار آرمان اساسی:

۱. اشاعه تفکر بسیجی در دانشگاه‌ها
۲. تحقق دانشگاه اسلامی
۳. ایجاد بستر مناسب برای تولید علم
۴. مشارکت در تأمین نیازهای تحقیقاتی کشور

فعالیت های خود را از سال 1384 آغاز نموده است. این تشکّل با الهام از رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب اسلامی  و توجه به تحولات جاری در دانشگاه‌ها و جامعه، در راستای اجتماعی‌سازی ساحت علم و نیازهای جامعه، رویکرد حلّ‌المسائلی را راهنمای عمل خود قرار داده است. تاکید رهبر حکیم انقلاب اسلامی به رویکرد حلّ‌المسائلی دانشگاه‌ها و درگیر شدن با مسائل و چالش‌های کشور ماموریت اصلی این کانون در دوره جاری می باشد و مصمم هستیم با راه اندازی کانون های بسیج دانشکده ها و تشکیل اندیشکده های تخصصی، فضایی جهت مشارکت نخبگان دانشگاهی برای حل مسائل کشور فراهم آوریم.

برآیند تصمیم سازمان بسیج اساتید کشور این است که با مشارکت و بهره گیری از ظرفیت اساتید معزز دانشگاه و استفاده از حداقل امکانات و بودجه با مدیریتی جهادی و انقلابی، برنامه‌های یاد شده را عملیاتی کند. گمان ما بر این است که تحقق این مهم، اولاً مشارکت در کارآمدی هرچه بیشتر اداره کشور و ثانیاً کمک به دولت و مردم در سطوح ملّی و استانی در غلبه بر مشکلات پیش‌رو و در نتیجه حلّ برخی از مسائل و مشکلات ملّی و استانی می‌باشد.

در این راستا، سازمان بسیج اساتید کشور و به تبع آن کانون بسیج اساتید دانشگاه، کمک به حلّ مسائل کشور را از وظایف اصلی خود دانسته و فارغ از سلایق و طیف‌بندی‌های سیاسی، از همه ی اساتید و محققان عزیز دانشگاه درخواست دارد تا توجه ویژه ای به مولفه های پیشرفت و اقتدار ملّی، اسناد بالادستی به‌ ویژه سند چشم انداز ۱۴۰۴ و فرامین رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، داشته باشند.